maart 30 2018 0Reactie

Verbod op traditionele CV-ketels vanaf 2021

Er moet een verbod komen op de traditionele CV-ketels vinden o.a. de Uneto-VNI, Energie Nederland en Greenpeace. Vanaf 2021 mogen de traditionele CV-ketels alleen vervangen worden voor een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp of een zonneboiler. Dit alles om ons aardgasverbruik terug te dringen waardoor het klimaatverdrag van Parijs gerealiseerd kan worden én de aardgaswinning in Groningen te verlagen. Jaarlijks worden er 350.000 cv-ketels vervangen. Het streven is om deze cv-ketels om te ruilen voor een warmtepomp.

Wat betekent dit voor u?

Op dit moment nog niets. Er is een manifest aangeboden aan de tweede kamer en Diederik Samsom om hier concreet mee aan de slag te gaan. Toch heeft minister Wiebes al in december onderzoeken gestart om de CV-ketel uit te laten faseren. Aangezien er een breed draagvlak is vanuit meerdere hoeken kan deze ontwikkeling dus snel gaan.

Er wordt door de coalitie ook al concrete oplossingen aangedragen om de installatiekosten te verlagen door middel van een subsidie. Dit zal in de vorm van een lening worden aangeboden. Doordat een warmtepomp efficiënter is dan een CV-ketel zal er lastenverlaging ontstaan waarmee de lening kan worden afgelost.

Het unieke is dat deze lening niet aan de eigenaar van de woning is gebonden, maar aan de woning zelf. Een nieuwe eigenaar van de woning krijgt dus deze lening automatisch erbij.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Wilt u door dit nieuws meer informatie over een warmtepomp of zoekt u een duurzame oplossing voor lagere stookkosten? Wij kunnen u vrijblijvend informatie verstrekken of lees meer over warmtepompen.