december 10 2016 0Reactie

Volledig elektrisch en geen gas meer in huis

Volgens het Nederlandse kabinet moeten alle nieuwe auto’s in 2035 elektrisch of op waterstof gaan rijden. Benzine- en dieselauto’s mogen dan niet meer worden verkocht. Maar ook uw woning moet zonder aardgas verwarmd kunnen worden.

Alle woningen duurzamer
Dit zijn de afspraken waarmee het kabinet energiebesparingen wil realiseren in het kader van het Energieakkoord. In 2050 betekent dat er nauwelijks nog CO2 uitgestoten mag worden. Kantoren en woningen worden vandaag de dag nog voornamelijk verwarmd door middel van aardgas. Maar over 30 jaar moeten ook alle huizen op een andere manier verwarmd worden. Denk hierbij aan restwarmte uit fabrieken of volledig koken op elektriciteit.

Zelf al een voorsprong krijgen?
Niet iedereen weet dat er al verschillende mogelijkheden zijn om hiermee aan de slag te gaan. Dus naast elektrisch koken zijn er nog legio van mogelijkheden die uw woning duurzamer maken. Denk hierbij aan:

  • Zonnepanelen om te voorzien in eigen elektriciteit.
  • Een warmtepomp om uw huis te verwarmen.
  • Een Warmte Terug Win (WTW-)unit om koude en warme lucht in uw woning te reguleren.
  • Zonnecollectoren om zonlicht om te zetten naar warmte.

Duurzaamheid niet alleen voor nieuwbouw
Naast de bovenstaande voorbeelden zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om duurzamer te werk te gaan zoals een verbeterde isolatie en dubbelglas in uw woning. Daarmee willen wij ook de mythe ontkrachten dat alleen nieuwbouwwoningen de mogelijkheid hebben om in te spelen op duurzaamheid. Ook een jarige 30 woning heeft dus voldoende ruimte om duurzamer te worden.

Subsidie op duurzaamheid
Duurzaamheid duur? Dat hoeft natuurlijk niet. Voor elke woning is een passende oplossing en daarnaast biedt ook de overheid een helpende hand. Er zijn verschillende fondsen opgezet waarbij u bijvoorbeeld een aanvraag kunt indienen om subsidie voor zonnepanelen te krijgen.

Bent u geïnteresseerd wat er voor u mogelijk is om alvast een voorsprong of heeft u hulp nodig bij de aanvraag van subsidie voor een duurzame investering? Wij kunnen u vrijblijvend voorlichten of voorbeelden tonen van onze duurzaamheid projecten.

Bron: NOS