warmtepompsystemen

Wat is een warmtepomp?

Groene stroom, duurzaamheid of energie-neutraal of zelfs energie-positief. Het is inmiddels niet meer weg te denken bij de bouw en installatie van woningen. Al snel wordt aan zonnepanelen gedacht, maar heeft u al een warmtepomp overwogen om duurzamer te gaan wonen? Dit is nog relatief onbekend bij de overgrote meerderheid.

Een warmtepomp werkt vergelijkbaar als een airco of koelkast en kan warmte uit de lucht of bodem halen. De warmtepomp gebruikt dit om hogere temperaturen te creëren die vervolgens worden gebruikt om ruimtes of water te verwarmen. Een warmtepomp kan dit door volledig op elektriciteit te werken. Er komt dus geen gas aan te pas en is uw CO2 uitstoot een stuk lager waardoor u ook nog eens op uw gasrekening bespaart.

Volledig elektrisch of hybride warmtepomp?

Heeft u nog niet zo lang geleden een nieuwe cv-ketel aangeschaft? Dan kan het lijken alsof dit weggegooid geld is als u een volledig elektrische warmtepomp wilt aanschaffen. Dit hoeft niet zo te zijn. U kunt ook kiezen voor een hybride warmtepompsysteem. De hybride variant werkt samen met uw cv-ketel. Dit kan tijdens de bereiding van warm water of het bijstoken wanneer het buiten vriest. U bespaart nog steeds op gasrekening doordat de cv-ketel als een aanvulling wordt gebruikt.

Voordelen van een warmtepomp

  • Minder gasverbruik en een lagere gasrekening.
  • Vermindering van uw CO2 uitstoot.
  • Er zijn subsidieregelingen voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit kan tot €3500,- oplopen!
  • In combinatie met vloerverwarming zijn eventueel radiatoren niet meer nodig.

Subsidie op warmtepompen

Om duurzaamheid nog aantrekkelijker te maken heeft de overheid een subsidie (ISDE) in het leven geroepen. Dit geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Het is mogelijk om een subsidie te krijgen tussen € 1.000,- en € 3.500. Bekijk hier alle voorwaarden.

Laat u vakkundig adviseren

Een warmtepomp is een complexe installatietechniek wat veel kosten met zich mee kan brengen. De warmtepomptechniek wordt ook nog niet zo lang uitgevoerd. Zorg daarom dat u altijd vakkundig wordt bijgestaan door een partij die gecertificeerd is.

Helm-Ruijgt kan u advies bieden over de installatie en onderhoud van warmtepompen, maar ook bij de aanvraag van subsidie. Naast dat Helm-Ruijgt een gecertificeerde warmtepomp specialist is zijn wij ook exclusieve partner van NefitVaillant en Alpha Innotec. Onze leveranciers bieden hoogwaardige warmtepompen aan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of advies over een warmtepomp? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Wij installeren warmtepomp-systemen in de omgeving Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam, Delft, Zoetermeer, Berkel en Rodenrijs, Den Haag, Rotterdam, Voorschoten en Leiden.